Veel op de weg? Zorg voor een goede autoverzekering

Als je jaarlijks veel kilometers maakt, dan is de kans veel groter op een ongeluk. Dit hoeft niet alleen door jezelf te komen, maar het kan ook door andere komen. Zo kan je auto parkeren op een openbare parkeerplaats al snel een deuk opleveren. Als je allrisk verzekert bent met een no-claim beschermer ben je altijd voordelig uit. Die deuk van een ander wordt gratis voor je gerepareerd en met een goede autoverzekering betaal je niet eens een eigen risico. Vergelijk autoverzekeringen vooral goed op basis van voorwaarden en kosten. Als je veel op de weg zit dan hoeft een voordelige autoverzekering niet de beste te zijn. Je bent soms beter uit met een dure autoverzekering dankzij de gunstige voorwaarden.

Vergelijk autoverzekeringen op basis van prijs of op basis van de voorwaarden. Een allrisk verzekering is ideaal, maar kan een last aan je been zijn met een hoog eigen risico. Als je een keer aanspraak moet maken op je verzekering zit je met een torenhoge eigen risico die je verplicht moet betalen. Hierdoor claim je iets minder snel, maar dit is natuurlijk niet de reden dat je allrisk verzekert bent. Vergelijk autoverzekeringen dus absoluut niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van service. Een goede service is soms meer waard dan de maandelijkse kosten van je autoverzekering.

Vergelijk autoverzekeringen tevens op basis van kilometers. Sommige autoverzekeringen rekenen meer als je een bepaalt aantal kilometers per jaar betaalt. Het kan dan voordeliger zijn om over te stappen op een andere verzekering. Dit zijn allemaal punten om mee rekening te houden bij een nieuwe autoverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>